e-Albania

Kontrollo Sigurimin në e-Albania

Informacione nga MSH

Informacione nga MSH

 

1-Informacion i përditësuar lidhur me Covid-19 ( lidhur edhe masat e marra, menaxhimin e rasteve etj) dhe njoftime të përgjithshme për Covid-19.

https://shendetesia.gov.al/koronavirusi-i-ri-dhe-masat-ndaj-tij/

 

2- Vetëm ISHP-ja është qendra e konfirmimit të pozitivitetit dhe referencës.

(faqe 29)

https://shendetesia.gov.al/wp-content/uploads/2020/03/Covid_AL-spreads.pdf

 

3- Tamponi në privat vetëm për arsye administrative.

https://new.shendetesia.gov.al/mbi-njohjen-e-strukturave-jopublike-per-kryerjen-e-testit-rt-pcr/

https://shendetesia.gov.al/ëp-content/uploads/2020/07/Scanned-Documents.pdf

(urdhëri i MSH 1)

 

4- Spitalet COVID-19 (urdhërohen spitalet shtetërore (Sp.‘Infektiv’ dhe Sp.‘Shefqet Ndroqi’ për trajtimin e COVID dhe jo ato private)

https://shendetesia.gov.al/covid19-manastirliu-gati-hapja-e-ish-kirurgjive-ne-qsut-per-te-perballuar-fluksin/    (spitalet që do të shërbejnë si spitale COVID-19)

https://new.shendetesia.gov.al/manastirliu-tek-shefqet-ndroqi-nisin-pergatitjet-brenda-javes-hapet-covid2/   (spitali COV 2)

(urdhëri i MSH 2,3)

 

5- Testet e shpejta për diagnozën e COVID-19.

https://new.shendetesia.gov.al/mberrijne-testet-e-shpejta-manastirliu-nga-dita-e-hene-fillon-testimi-i-shpejte-ne-tirane-rrisim-kapacitetet-e-testimit/  

(nga 20 Dhjetor testimi i shpejtë i antigenit do të shtrihet dhe në disa pika testimi të përcaktuara në disa qendra shëndetësore në Tiranë dhe më pas në të gjithë vendin).Planifikimi për të bërë testimin e shpejtë të antigenit do të bëhet nga mjeku i familjes,

 

6- http://open.data.al/covid-19/

(Këtu gjenden ligjet, urdhërimet, vendimet etj, lidhur me situatën e COVID-19)

https://shendetesia.gov.al/vaksina-anticovid-pyetje-pergjigje/

https://shendetesia.gov.al/masat-e-reja-per-te-parandaluar-perhapjen-e-covid-19/

https://shendetesia.gov.al/perdorimi-i-sakte-i-maskave-kundra-koronavirusit/